Hoppa till innehåll

Om oss

Jag heter Maud Isgren och bor med min man Kent i ett hus på landet i Ervalla som ligger 2 mil norr om Örebro. I familjen ingår även våra tre vuxna utflyttade barn och barnbarn.

Katt har alltid funnits i våran familj och 2007 startade jag min uppfödning av Brittiskt korthår, främst med inriktning på solida och mönstrat. Har även fött upp kullar med colourpoint och med Brittiskt långhår under åren.

Målet med aveln är att få fram sunda, rastypiska och trevliga raskatter i hemmiljö.

Brittiskt korthår kallas ofta för ”nallebjörnen”

Brittiskt Korthår
Britten, är en massiv katt med en knubbig kropp och korta kraftiga ben. Britten är ganska stor och tung och utvecklas därför långsamt. Den är färdigutvecklad först vid 3-4 års ålder. Brittens temperament och nallebjörnsliknande utseende har gjort den till den populäraste korthårsrasen i Sverige.

Misgrens Harissa
Joy Division’s Holly

Kropp och huvud
Först syns ett runt och brett huvud med de karaktäristiska kindpåsarna som ger det nallebjörnsliknande utseendet, sedan små, lätt rundade öron som sitter brett isär. Kroppen är knubbig med korta och kraftiga ben vilka avslutas med fasta och runda tassar som den tar sig lekfullt och nyfiket fram på. Avslutningsvis en kort och tjock svans med lätt rundad svanstipp.

Ögon
Hos de flesta färgvarianterna ska ögonfärgen vara orange eller kopparfärgad. Till undantagen hör de silver- och goldenfärgade katterna som ska ha gröna ögon och colourpointbritterna, ”de siamesmaskade” med sina blå ögon.

S*Javeliner’s Talisker North
Misgrens Jimax

Päls
Den korta, täta, plyschliknande pälsen finns i ett stort antal färgvarianter. De kan vara enfärgade, vitfläckiga eller mönstrade. De olika mönstren är tigré (randig), tabby (marmorerad) eller spotted (prickig). Honkatterna kan även vara sköldpaddsfärgade.

Temperament
Britten är en vänlig och tillgiven familjekatt. Den är godmodig och lättskött. Som vuxen är den ganska stillsam vilket många uppskattar. En lättskött och godmodig katt som visar stor tillgivenhet mot de sina.

SE*Lindhouse Monty Python

Är du intresserad av en kattunge från Misgrens? Kontakta oss gärna.